Vul onderstaand formulier in en breng jouw plant-based producten naar een hoger niveau!

    Plantaardig tafelgesprek met Gerard Voskuilen van koksopleiding ROC Friese Poort Sneek

    Ziehier hoe mijn wereld op het gebied van plantaardig eten werkt. Een compilatie van een viertal inspirerende keukentafelgesprekken met gelijkgestemden. Samen maken we het verschil in deze transitie naar plantaardig eten. Als impactmaker deel ik graag mijn kennis en creativiteit om de kwaliteit van wat we eten naar een volgend niveau te tillen. Waar plantaardig de norm is, waar kwaliteit voorop staat, met eten waar je fit en blij van wordt. Met recepten en producten die ertoe doen.

    Gerard Voskuilen is verantwoordelijk voor het studenten-leerbedrijf Restaurant Nu dat werkt volgens de principes van Dutch Cuisine. Hij verzorgt het curriculum van de opleiding zelfstandig werkend kok, leidinggevende keuken en gespecialiseerd kok op het Koning Willem I College in ‘s Hertogenbosch. Gerard begeleidt en coacht vierdejaars studenten Horecaondernemer. Ik vroeg hem: Kun je leren innoveren in de plantaardige markt? Dat weet ik na mijn inspirerende gesprek op het ROC Friese Poort in Sneek wel zeker. De opdracht die ik aannam is een kans om alle partijen te laten groeien op het gebied van plantaardig eten. Na een brainstormsessie hebben we inzicht in wat er nodig is om zeewier op de kaart te zetten; een module die ik samen met ze ontwikkel voor de topklas met jonge chefs. De basis voor nieuwe receptontwikkeling is dat er ruimte is voor onderzoeken, informeren, inlezen, analyses maken, inspireren, testen en proeven. Met als doel om een of meerdere futureproof producten op de markt te zetten. Waaronder nu dus zeewier