Case YoVeggieWorld meets SEACONCEPT

De vraag

 

We willen de nieuwe productlijn ‘Handflakad’ van SEACONCEPT onder de aandacht brengen bij onze afnemers. Dit willen we doen door middel van inspirerende receptkaarten met uitleg over het visproduct.

De opdracht

 

Ontwikkel internationale culinaire recepten met de nieuwe vis loins van SEACONCEPT. Deze inspiratiekaarten vormen voor de chef-koks inspiratie om er lokaal een eigen draai aan te geven vanuit de aangeleverde recepten.

Doelstelling

 

Deze culinaire introductie komt op receptkaarten samen met de visproducten zo de keukens in. Op deze manier willen wij de chef-koks informeren over de nieuwe ‘Handflakad’ producten.

Mijn voorstel

 

Deze mooie visproducten wil ik graag ondersteunen met verrassende ingrediënten zoals geschaafde paarse bloemkool, pickles, zeekraal, eetbare bloemen, paarse basilicum, romanesco, gele courgette-spaghetti en citrusfruit. Samen met een artdirector bepalen we de richting en vormgeving. Door samen te werken met een culinair topteam kunnen we deze producten naar een hoger niveau brengen. In de studio gaan we als team met een culinair fotograaf, styliste en foodstyliste de fotografie realiseren om dit product hoogwaardig in beeld brengen.

Resultaat

Culinair onderscheidende recepten die SEACONCEPT positioneren naar chef-koks als de kwaliteits leverancier van voor onderscheidende menu's met visproducten.
Vernieuwend gedachtegoed en overtuiging dat deze aanpak tot substantiële omzetverhoging gaat leiden.

Stappen

1: KEUZE VISPRODUCTEN

 

In samenwerking met SEACONCEPT hebben we een keuze gemaakt welke bereiding het beste past bij de verschillende ‘ loins’ met en zonder vel.

2: RECEPTUREN

 

Na overleg met leveranciers en opdrachtgever zijn recepturen geschreven, getest en gecorrigeerd met culinaire eindredactie.

3: GROENTE SELECTIE

 

Groenten vormen de rode draad in deze oogstrelende fotoshoot. Het is in ieder gerecht een eigentijdse culinaire ondersteuning geworden.

4: CULINAIRE PRODUCTIE

 

Ontwikkel het culinaire concept als startpunt voor het maken van de vertaling naar de smakelijkste en meest overtuigende beelden voor de recepten. Stel een team samen voor deze creatieve vertaalslag die de boodschap optimaal over kan brengen.

5: VORMGEVING KAART

 

Het overtuigen van de chef-koks voor de producten van SEACONCEPT betekent ook hen te verrassen met een overzichtelijke bereidingswijze van de recepten. Originele vormgegeven die uitnodigt voor het bereiden van de visproducten.

6: KEUZE BEELDMATERIAAL

 

Voor de productfotografie van deze opdracht hebben we de essentie van ‘het haasje’ van de vis haarscherp in beeld gebracht. De kerneigenschappen van de producten van SEACONCEPT komen duidelijk naar voren en zijn altijd op een levendige manier afgebeeld.

Mag ik u verrassen met YoVeggieWorld? Creatieve ideeën voor de foodbranche van morgen!

 

De deur staat voor u open, ik maak graag tijd vrij voor een goed gesprek en koffie.

 

Ja, ik wil graag een afspraak maken. Ben benieuwd naar haar succesvolle bedrijf YoVeggieWorld

 

Culinaire groet,

 

Yolanda

YolandavanderJagt_2