Case YoVeggieWorld meets Wild-catch

De vraag

 

Wilde vis uit de Noordzee, we eten het nauwelijks in Nederland, veel van de vis wordt geëxporteerd. Daar gaat Wild-catch verandering in brengen. Eigenaar en oprichter Huibert de Leede wil voedselverspilling tegen gaan. Dit doet hij door samen met Yolanda van der Jagt van incourante maten van bot, schar, afsnijdsels van zwarte Koolvis producten te ontwikkelen. Er is een grote vraag naar kant en klare oplossingen om meer vis op het dagelijkse menu te zetten. Wild-catch heeft daar een antwoord op. Op dit moment heeft het assortiment gemaakt met bijvangstvis culinaire viskroketjes, viscurry’s en viskoekjes.

 

 

De opdracht

 

Receptuur-specialist Yolanda van der Jagt kreeg de opdracht om met de vis van Wild-catch een smaakvolle producten te ontwikkelen. Om te beginnen met de viskroket, viscurry en Thais viskoekje. De opdracht; schrijf een recept voor een heerlijk basis viskroketje, een allemansvriend. Maak een curry met veel groente erin. En een zo authentiek mogelijke viskoekjes. Coördineer en begeleid het productie proces van het opschalen van de recepten. De producten worden ontwikkeld voor de catering, foodservice, bedrijfscatering en restaurants.

 

Doelstelling

 

Ontwikkel culinaire recepturen voor het assortiment:

 

Viskroketje: een klein kroketje van 30 gram voor bij de borrel

 

Viscurry: royaal gevuld met vis en verschillende soorten groentes


Thaise viskoekjes:
heerlijke viskoekjes van 40 gram als voorgerecht of bij de borrel

Mijn voorstel

 

Producten gemaakt met bijvangst vis is nieuw op het schap van de groothandel. Om het assortiment te bepalen, hebben we  input gevraagd aan diverse restaurateurs en inkopers van de groothandels zoals de Sligro, Hanos en Kweker. Met deze informatie hebben we een keuze gemaakt om te starten. Al snel werd ons duidelijk, tot onze verbazing, dat er nog geen viskroketje op de markt is. Het was mijn voorstel om te starten met een klassiek viskroketje. Die een smaakrichting heeft dat bij veel consumenten aanspreekt. Door bijvangst vis aan onderscheidende culinaire recepturen te koppelen, creëer je een ware kwaliteitsbeleving rondom deze producten.

Resultaat

Culinair onderscheidende visproducten met verrassende smaken en gezonde ingrediënten.
Aansprekend assortiment verkrijgbaar bij de groothandel en te bestellen in de horeca.
Producten met bijvangst vis ontwikkeld voor verschillende eetmomenten

Het concept van Wild Catch en de drie producten

1: GERENOMMEERDE PRODUCENTEN

 

Onze kroketjes, viskoekjes en curry’s zijn top.

Bij verschillende gerenommeerde producenten worden de producten van Wild-catch geproduceerd. Deze samenwerking zorgt voor een onmiskenbaar goed eindresultaat. Daar worden de recepten opgeschaald en werken we samen om de beste ingrediënten toe te voegen. Alle producten worden zonder kunstmatige toevoegen gemaakt en dat proef je. In deze grootkeukens werken we alleen met de bijvangstvis of verwaarden we smaakvolle ‘afsnijdsels’ van wild gevangen vis. Door het hoge vetgehalte krijg je meer smaak in het product.

2: DUURZAME PRODUCTIE

 

Bijvangst vis is vis die onbedoeld in netten is terecht gekomen. Hiermee maken we de producten van Wild-catch. Vissers varen altijd uit voor een specifieke vissen, bijvoorbeeld tong of kabeljauw. De bijvangst vis wordt uit de netten gehaald en apart gehouden. Met dit diverse aanbod van vis kun je nog heel veel mooie producten maken. Zo zorgen we ervoor dat te kleine vis van de zogenaamde bijvangst niet verspild wordt. De Good Fish Foundation ondersteunt Wild-catch om dit  duurzame proces te ontwikkelen.

3: WILD UIT DE NOORDZEE

 

Bijvangst vis komt uit één van de best beheerde zeeën ter wereld: de Noordzee en het gebied erboven. Zo’n 90% van de Noordzeevis is bestemd voor de export, bijvoorbeeld richting Azië. Daar blijven veel kleine vissen zoals schar en bot over. Onze producten maken we met deze fijne en smaakvolle visjes die vrij in de Noordzee hebben gezwommen.

4: BIJVANGST KROKET

 

We eten in Nederland dagelijks graag kroketten. Een kroket gemaakt met vis is daarom een zeer geschikt product op de menukaart van het restaurant of de bedrijfcatering. De kroketjes zijn royaal gevuld met 33% met incourante maten van schar, bot, kabeljauwbuik en de zeer voedingsrijke en smaakvolle vetrandjes van schol.

5: THAISE VISKOEKJES

 

Het Thaise viskoekje is al jaren een favoriete topper onder de reizigers. De smaken van de Thaise keuken gaan samen met de verse visafsnijdsels van de koolvis uit de Noordzee. De viskoekjes bestaan voor 70% uit vis en voor 30% uit groente, rode curry, limoenblad en specerijen.

6: NOORDZEE CURRY

 

De goed gevulde Indische curry gemaakt met bot, schar, koolvis en kabeljauwbuik, 22%, bevat ook nog eens 50% groente. Heerlijk te serveren met rijst, rode rijst, quinoa of gewoon een stuk stevig brood.

Mag ik u verrassen met YoVeggieWorld? Creatieve ideeën voor de foodbranche van morgen!

 

De deur staat voor u open, ik maak graag tijd vrij voor een goed gesprek en koffie.

 

Ja, ik wil graag een afspraak maken met Yolanda. Ben benieuwd naar haar succesvolle bedrijf YoVeggieWorld

 

Culinaire groet,

 

Yolanda

YolandavanderJagt_2