Case YOVEGGIEWORLD meets Bikl Foods

De vraag

 

Startup Ferm Foods B.V. wil met gefermenteerde augurken het merk Bikl op de kaart zetten. Oprichter Arend van den Berg zit in mei 2019 bij YOVEGGIEWORLD aan tafel, met de vraag zou je smaakrichting kunnen geven aan gefermenteerde augurken. Wij willen graag waanzinnig lekkere augurken op de markt gaan brengen. Een onderscheidend product maken voor de West-Europese groothandelsmarkt en consumenten. In Amerika en Oost-Europa zijn pickels al lang een hot item. Samen met een professioneel team willen wij fermenteren, een duizenden jaren oude conserveringsmethode, nieuw leven inblazen. Sleutelwoorden: innovatie, inspiratie, samenwerking en kwalitatief onderzoek.

De opdracht

 

Wij willen graag dat YOVEGGIEWORLD het culinaire ontwikkelproces voor dit product opstart. Geef smaakrichting aan gefermenteerde augurken. Bedenk 3 nieuwe smaakvarianten voor augurken schijfjes. Ingemaakt met echte natuurazijn, verse kruiden, specerijen en verrassende smaakstoffen. Gewoon een 100% natuurlijk product. Door deze werkwijze en ingrediënten krijgen we een eigentijds en knapperig eindproduct. Een culinair creatief product, met zuur opgegoten en een gelaagdheid van smaken.

Doelstelling

 

Een eerlijk product, 100% natuurlijk, gemaakt met natuurazijn, verse kruiden, specerijen en smaakstoffen. Met Bikl zetten we fermenteren en gefermenteerde producten opnieuw in het schap. Wij noemen dat functional foods, het eten van gefermenteerde producten draagt bij aan een gezonde leefstijl. Met dit product verhoog je makkelijk de dagelijkse inname van groente. Verrassende nieuwe augurken in een makkelijke verpakking om ook onderweg groente te snacken.
Door de mooie eigentijdse en kleurrijke verpakking van Liesbeth Ronden worden augurken hip en actueel. Voor de groothandels zijn duidelijke labels ontwikkeld zodat je snel de specifieke smaken herkent.

 

 

Goeie feedback

 

Theo Knops, is verantwoordelijk voor het product en proces van Bikl. Natuurlijk waren we benieuwd naar de eerste reacties van de proef batches van gefermenteerde pickles. Op Gastvrij Rotterdam hebben we o.a. vele (top)chefs ons product laten proeven. Vele waren zeer enthousiast en gaven waardevolle feedback. Dat plus de vele tastings van afgelopen maanden heeft er voor gezorgd dat we op de HORECAVA 2020 Bikl gaan lanceren. Onze Bikl pickels zijn nu al verkrijgbaar en te proeven bij verschillende horeca bedrijven in Amsterdam. Bijvoorbeeld bij Brouwerij ’t IJ.

Resultaat

Smaakrichting gegeven aan de gefermenteerde augurken van Bikl pickels
Ontwikkeling van 3 bijzondere smaken vanuit de keuze voor hoogwaardig kwaliteit van ingrediënten
Deze innovatie en inspirerende recepten van gefermenteerde producten worden door de horeca hoog gewaardeerd

Creatieve recepten voor een uniek podukt

1: Steranijs & Citroengras - gefermenteerde schijfjes augurk

 

Een verrassende combinatie van smaken, heerlijk fris door de steranijs en het citroengras. De kurkuma zorgt ervoor dat de pickels een mooie frisse uitstraling hebben.

2: Rozemarijn & Knoflook - gefermenteerde schijfjes augurk

 

In deze ‘mediterrane’ pickles proeft en ruikt je Zuid-Europa, door de subtiele smaken van knoflook en rozemarijn. Deze pickles worden ondersteund door een subtiele smaak van jeneverbessen.

3: Mosterd & Dille -gefermenteerde schijfjes augurk

 

Deze combinatie is de klassieker van alle pickles. Proef de intense smaak van deze gefermenteerde augurkenschijfjes. Onvergelijkbaar met ‘gewone’ augurken. Zacht en vol van smaak door de dille en lekker pittig door de mosterdzaadjes. Een hint van koriander geeft een verfijnde smaak.

4: Produktverpakking Steranijs & Citroengras - gefermenteerde schijfjes augurk

 

5: Productverpakking Rozemarijn & Knoflook - gefermenteerde schijfjes augurk

 

6: Productverpakking Mosterd & Dille -gefermenteerde schijfjes augurk

 

Mag ik u verrassen met YoVeggieWorld? Creatieve ideeën voor de foodbranche van morgen!

 

De deur staat voor u open, ik maak graag tijd vrij voor een goed gesprek en koffie.

 

Ja, ik wil graag een afspraak maken met Yolanda. Ben benieuwd naar haar succesvolle bedrijf YoVeggieWorld

 

Culinaire groet,

 

Yolanda

YolandavanderJagt_2