Vul onderstaand formulier in en breng jouw plant-based producten naar een hoger niveau!

    Plantaardig tafelgesprek met Veerle Vrindst van Proveg

    Ziehier hoe mijn wereld op het gebied van plantaardig eten werkt. Een compilatie van een viertal inspirerende keukentafelgesprekken met gelijkgestemden. Samen maken we het verschil in deze transitie naar plantaardig eten. Als impactmaker deel ik graag mijn kennis en creativiteit om de kwaliteit van wat we eten naar een volgend niveau te tillen. Waar plantaardig de norm is, waar kwaliteit voorop staat, met eten waar je fit en blij van wordt. Met recepten en producten die ertoe doen.

    Veerle Vrindts van Proveg vroeg wat de learnings zijn voor bedrijven die groeikansen willen benutten voor de plantaardige markt. Tachtig procent van de gebruikers op Proveg.com zijn vrouwen van rond de 30 jaar (de millenials) en 45-55 jaar, weet ze.

    Leg de focus op mannen! Breng plantaardig eten zo in beeld dat het ook mannen triggert. Zodra ook zij overtuigd zijn van de meerwaarde, ontstaat er een snellere acceptatie van plantaardig eten. Proveg wil over 20 jaar de dierlijke consumptie halveren. Dat vraagt om aandacht op de agenda voor nieuwe recept- en productontwikkeling bij foodproducenten. ProVeg beschikt over het grootste consumentenplatform van Nederland op het gebied van plantaardig eten. Het platform is ook vertaald in het Spaans, Duits en Pools. YoVeggieWorld onderzoekt de vraag van de consument, test interventies en zorgt er zo voor dat de obstakels die consumenten nog ervaren om mee te gaan richting minder dierlijk en meer plantaardig overbrugd worden. YoVeggieWorld is het antwoord voor de flexitariër die wel minder dierlijk wil eten, maar niet weet hoe. Voor een dieetverandering heb je naast motivatie namelijk ook de juiste vaardigheden en kennis nodig en moet je omgeving je die mogelijkheid bieden. ProVeg werkt daarom ook aan het verbeteren van het gemak, de toegankelijkheid en smaak van plantaardig voedsel. Door samen te werken met beleidsmakers, publieke instellingen, de medische en de wetenschappelijke sector, de voedselindustrie en de media. YoVeggieWorld moedigt elke stap aan die een individu, organisatie of bedrijf neemt in de richting van een plantaardige lifestyle en een duurzamere maatschappij.