Vroeger at je vlees en vis, of je was vegetariër, of veganist. Nu is er flexibiliteit en gaat het onderscheid vooral over wie wat wel of juist niet eet. Steeds meer vegetariërs zetten een stap in een meer plantaardige richting. Dit wordt makkelijker omdat er steeds meer vegan producten in de schappen liggen.
Lactovegetariërs eten geen eieren, maar wel zuivelproducten. Ovo-vegetariërs eten bewust geen vis, vlees en zuivelproducten maar wel eieren. Een pollotarier eet vooral plantaardig maar kiest er bewust voor om af en toe wel een stukje kip of een ei te eten. Dit is vaak een duurzame keuze, omdat kip en ei minder belastend zijn voor het milieu dan rund- of varkensvlees. Een diversitariër eet vegan, vegetarisch of vooral plantaardig en vult dit menu af en toe aan met dierlijke producten, omdat het lichaam daar om vraagt. Welke ’tariër’ je ook bent, het is altijd verstandig om meer plantaardig voedsel te eten. Niet alleen een gezonde keuze, ook beter voor onze planeet.