Voor de jonge generatie zijn aardappels lastig, niet hip en je moet ze ook nog eens schillen. Ze vallen uit elkaar tijdens het koken, branden aan of worden niet gaar. Met recepten als een coole aardappeltosti, een instagrammable groene aardappelsoep en de trendy bittere chocoladetaart met aardappel inspireren en informeren we een grote doelgroep. Want aardappels zijn juist wél verrassend. Andere pluspunten: ze zijn gezond, worden lokaal geproduceerd en zijn ook nog eens betaalbaar.
Deze Co-Creatie is een bundeling van culinaire kennis, in opdracht van de Nederlands Aardappel Organisatie. Wat staat er in deze eigentijdse bijbel? Uiteraard basisrecepten: puree, gekookte aardappels en stamppotten. Klassiekers als huzarensalade, aardappelgratin en geroosterde aardappels. En verse inspiratie: gevulde aardappels – met ansjovis, frisse spinazie-aardappels, smoothies mét, aardappelsoepstengels en no waste’-aardappelchips met gepofte-knoflookmayonaise: volgens velen de lekkerste aardappelsnacktip.
Voor wie het nog niet wist: de aardappel is terug van weggeweest en, wat we allemaal vanaf nu weer weten: het veelzijdige alternatief voor pasta, rijst, noedels, couscous en quinoa. Met onze smaakvolle recepten staat deze topper ook bij jou weer wekelijks – of vaker – op het menu.